Følelser og faenskap (Emilie)

Følelser og faenskap

Jeg vet egentlig ikke helt hvordan jeg skal skrive dette, for jeg synes alt som har med følelser å gjøre er så utrolig vanskelig. Hvorfor skal det være sånn? Følelser og forelskelse burde jo egentlig bare være en positiv og fin ting, noe som fikk oss til å føle oss bra og glemmer alle bekymringer og problemer for en liten stund. Men den gang ei. Jeg skjønner bare ikke hvorfor det skal være sånn. Greien er jo at jeg gang på gang får bekreftet fra andre at jeg er bra nok, at noen bryr seg og at noen er glad i meg. Men samtidig klarer jeg ikke tro på det, jeg går rundt og føler at det ikke er noen som bryr seg om meg og at jeg ikke er verdt en dritt. Jeg tenker ting som "hvorfor skal noen ville ha meg?" og "hvordan kan noen være glad i meg?" Og når jeg for eksempel får høre "jeg er glad i deg og du betyr så mye for meg" tenker jeg bare "hvorfor i alle dager?" Jeg synes faktisk litt synd på personer som føler noe for meg, for til syvende og sist er jeg nok ikke verdt det. Det finnes da så mange andre mennesker der ute som er så mye bedre enn meg, og andre fortjener så mye bedre. Dette kan nok ha en sammenheng med selvbildet og selvtillitten min, da jeg ikke forstår hvorfor noen vil ha akkurat MEG. 

Når det kommer til akkuratt dette temaet, føler jeg at jeg er "følelsesmessig ustabil". I det ene øyeblikket kan jeg blomstre av glede og følelser, og i det neste kan jeg tenke "æsj hva faen". Og jeg fortstår virkelig ikke hvorfor. 

Jeg har et veldig stort problem med det å slippe folk innpå meg, det å rive ned muren min for andre mennesker. Og det ikke bare gutter, men venner og andre mennesker generelt. Men om jeg først klarer å åpne meg for et annet menneske tar det ikke veldig lange tiden før det skjer noe med meg som gjør at jeg støter folk fra meg. Jeg aner ikke hva det er, for dette skjer ubevisst, og det skjer gang på gang. Kanskje jeg føler at personen har kommet for langt inn på meg og at jeg er redd for at om jeg åpner meg enda mer kan jeg fort bli såret? Jeg vet rett og slett ikke, og dette er noe som plager meg intenst. For jeg vil jo ikke at det skal være sånn, jeg vil jo klare å åpne meg og slippe folk innpå meg. La de bli kjent med hele meg uten at jeg skal bli redd og løpe unna. Jeg tror jeg gjør dette for å slippe å bli såret og slippe og såre andre, men det er jo akkurat det som skjer når jeg gjør det. 

Denne tankegangen er noe jeg har slitt med ganske lenge, men jeg trodde jeg hadde klart å kvitte meg med den nå. Helt til jeg fikk motbevist det nå for veldig kort tid tilbake. Jeg begynte å snakke med en fantastisk gutt, og alt var bare flott. Han skrev "glad i deg" og jeg skrev det samme tilbake. Jeg tenkte at endelig klarte jeg føle noe, endelig klarte jeg la noen se meg for meg. Men plutselig var det noe som slo meg i magen og holdt meg tilbake, noe som sa at dette fortjener du ikke, Emilie, du må slutte. Og jeg trakk meg tilbake. Faen altså, jeg skjønner ikke. Unnskyld. Jeg endte opp med å såre meg selv, og ikke minst han. Og det hater jeg meg selv for. Dette ble kanskje litt mer personlig enn hva jeg hadde planlagt, men når jeg først er i gang med å skrive, så kommer det så utrolig mye mer. Håper noen synes det var litt interessant å lese, og at kanskje det ikke bare er jeg som føler det på denne måten? 

Hva synes dere egentlig om sånne innlegg som dette??


♥Emilie


  4 kommentarer i "Følelser og faenskap"

Postet av: Mari
Du er flink til å skrive, jeg liker når du lager sånne innlegg. Det er litt bedre når det blir noe dypere enn outfit eller "Dette har jeg gjort i dag". Samtidig er det ikke så koselig at du har det slik som dette, og jeg håper det ordner seg for deg. Du er vakker, og virker som ei bra jente!
27.06.2014, 20:43
Postet av: Emilie
Mari: tusen takk, det er bra, er enig med deg der! så utrolig hyggelig av deg :-)
27.06.2014, 20:46
URL: http://mzi.blogg.no/
Postet av:
Er denne fantastiske gutten Simon Kjølberg?
28.06.2014, 11:39
Postet av: Emilie
Anonym: jeg aner ikke hvem du er eller hvorfor du tror det, men nei
28.06.2014, 13:07
URL: http://mzi.blogg.no/

Skriv en kommentar

hits